Pont ma, június 8-án izgulhatunk hazánk hat népszerű divatmárkájáért, melyek kollekciói egy nemzetközi szakemberekből álló zsűri előtt kerülnek bemutatásra New Yorkban.

A magyar dizájnereket – Tomcsányi, Grandpa, INQ, Jurekka, Kata Szegedi, Rienne Creations – a Société Fashion Accelerator Program keretében választották ki szlovák, lengyel és cseh tervezőkkel együtt. Közülük végül hat márka képviselőinek lesz lehetősége részt venni az egyéves mentorprogramban.

Egy kis szösszenet Szegedi Kata és Tomcsányi Dóra idei tavaszi-nyári kollekciójából

A Société Fashion Accelerator Program egy hazai kezdeményezés keretében jött létre, melynek célja, hogy kreatív szakmai környezetet biztosítva támogassa a közép-európai divat legígéretesebb tehetségeit: üzleti tanácsadást, networking és médiamegjelenési lehetőségeket kínál a kiválasztott designereknek.

Néhány gyönyörűség a Rienne Creations ékszerei közül

A jelentkezők közül első körben 12 tehetséges tervező jutott tovább, akik a közép-európai divatszakmát képviselik majd New Yorkban. A divatszerkesztőkből, fotósokból és a szakma elismert képviselőiből álló zsűri ma választja ki azt a hat designert, akik részt vehetnek az ősztől induló mentorprogramban.

Az eredményhirdetés – ami helyi idő szerint holnap lesz – különleges esemény keretében történik majd a New Yorki Bulletin Sohóban, amely a Société Pop Up Store-nak is otthont ad a következő két hétben. Emellett az egyik designer különdíjban is részesülhet az ORDRE online showroom jóvoltából: a tervező kollekcióinak nemzetközi népszerűsítéséhez kap szakmai segítséget.

A Jurekka márka egyik remekműve a 2017-es táskák közül

2017 őszén, Budapesten is nyílik majd egy Société Ház, mely klubesemények, interaktív kortárs kiállítások, aukciók, divatbemutatók és a területükön kiemelkedő szakértők által tartott workshopok keretében biztosít majd programot és inspirációt egész évben.

A New Yorki szakmai zsűri tagjai:

  • Eddie Mullon – A Fashion GPS alapító vezérigazgatója és a Launchmetrics elnöke
  • Frederic Pinet – Divatfotós
  • Stephanie Kirtley – Az ORDRE US divatigazgatója
  • Lisa Smilor – A CFDA alelnöke
  • Mark Tevis – A Daily Front Row újságírója
  • Martyna Panczak – A Société Fashion vezetője

 

A közép-európai divatszakmát képviselő, 12 tehetséges tervező:

 

Az eredményhirdetésről holnap számolunk be nektek.

  • Megosztás:
hirdetés