Marilyn Monroe-t nemigen lehet letaszítani a trónról, hiszen halála után ötven évvel is foglakoztatott reklámarc, a MAC például idén ősszel komplett sminkkollekciót ad el a díva arcával. A Salvatore Ferragamo divatház pedig óriási kiállítást szentel Marilynnek harminc cipő és ötven ruha bemutatásával saját múzeumában.

A díva imádta Ferragamot

Nem titok, hogy a szőke híresség imádta az olasz tervező darabjait, több tucat cipője Ferragamótól származott, sőt, még filmben is megjelent bennük: a Szőkék előnyben című filmben piros Ferragamo-cipellőkben táncolnak Jane Russellel.

A kiállításon rengeteg más híres darabot nézhetnek meg az érdeklődők: a már említett filmben viselte azt a rózsaszín ruhát – és énekelte benne, hogy a gyémánt a lányok legjobb barátja -, amit aztán Madonna anyagias lányként tett halhatatlanná. De látható lesz a fellibbenő fehér ruha is.

A kiállítás január 28-ig tekinthető meg, de, ha nem jutsz el, a katalógust – rengeteg fotóval – az eBay-en valószínűleg be tudod majd szerezni, egyébként a múzeum honlapján is megrendelhető.

  • Megosztás:
hirdetés