A múlt héten végigsöpört az Interneten, hogy a Lush Wiccy Magic testápoló masszírozótömbjéből lepotyogó babok kicsíráztak a zuhany padlóján a repedésben vagy a lefolyóban. Volt, aki undorítónak tartotta, volt aki örült neki. A Lush közleményt adott ki, miszerint a baboknak már egy ideje ott kellett lenniük a csírázáshoz, de hogy ez legalább bizonyítja, hogy milyen természetes összetevőket is használnak. Ez csak részben igaz, elmondjuk, miért.

Természetes kozmetikumok?

Abban szinte az összes híradás megegyezett, hogy bioról, természetes kozmetikumokról szóltak a hírek. De itt nem árt tisztázni valamit. A Lush-nak vannak olyan termékei, például a masszázstömb is, ami teljesen természetes összetevőket tartalmaz, de közel sem minden termékükről mondható el.

A Lush filozófiája példaértékű, sok fair trade alapanyagot használnak, fontosnak tartják a fenntartható fejlődést, kevés csomagolóanyagot használnak, olyan beszállítóktól vásárolnak, ahol nem végeznek állatkísérleteket. Ez mind nagyon jó, de ettől függetlenül a Lush termékek nagy része nem bio és teljesen  természetesnek is nehezen lehet nevezni. Vannak bennük természetes anyagok, de ugyanúgy ott van a tusfürdőkben a sodium laureth sulphate, a sztearin sav, a propilén glikol, mint más mezei, sajátmárkás tisztálkodó termékekben, az illatanyagokról nem is beszélve.

Lehet szeretni és használni a Lush termékeket, mi is odavagyunk értük, de nem árt tisztában lenni azzal, hogy a friss, kézzel készült kozmetikum nem egyezik meg a bio-val. És itt azt is hozzátehetnénk, hogy a bio nem egyenlő a jó kozmetikummal.

  • Megosztás:
hirdetés