A körömmatrica egy nagyszerű találmány, mely megkönnyíti azok dolgát, akik szeretnének szép, mintás körmöket, de nincs hozzá elég türelmük vagy kézügyességük.

Szerencsére otthon is készíthetsz magadnak ilyen apró díszeket – így tényleg olyan lesz, amilyet szeretnél, és még költened sem kell rá.

Körömmatrica házilag

Már jó előre gondolj rá, ha szeretnéd az általad előállított matricával díszíteni a körmödet, és biztosítsd az elkészítéshez szükséges körülményeket. A legjobb, ha előző este állsz neki. Csak néhány kellékre lesz szükséged a művelethez, és attól eltekintve, hogy egy kicsit időigényes, egyáltalán nem nehéz.

Erre lesz szükséged:

  • 1 fagyasztózacskó
  • körömlakk
  • szemöldökcsipesz
  • olló, mintalyukasztó vagy pontozó toll – a mintától függően

Válassz ki egy tetszőleges körömlakkot, és lakkozz rá annyiszor kisebb négyzetalakban a fagyasztózacskóra, ahány matricát szeretnél. Hagyd száradni a lakkot egy éjszakán át, majd másnap egy szemöldökcsipesz segítségével óvatosan húzd le a lakkot a zacskóról.

Használj sima ollót, cikkcakk-ollót vagy mintalyukasztót a kívánt forma kialakításához! Ha magad festenéd meg a mintát is, ne négyzeteket fess a zacskóra, hanem rögtön az általad elképzelt figurát. A kész matricát ragaszd rá az előzőleg kilakkozott és megszárított körmödre! A tartós eredményért zárd a műveletet egy színtelen fedőlakkal. 

  • Megosztás:
hirdetés