Ez a hamis parfé nem dobja meg a vércukrodat, így akár reggelire is fogyaszthatod. Éppolyan krémesen lágy és finom, mint az eredeti.

A diétás parfé alapreceptje nem tartalmaz tojást, sem hozzáadott cukrot, az állaga viszont nagyon hasonlít az eredeti hűtött édességre, amit sokan szeretnek. A receptje olyan egyszerű, hogy akár reggel, indulás előtt is összedobhatod, de az édesség utáni vágy legyőzésére is kiválóan alkalmas. Mivel csak egészséges összetevőket tartalmaz, nem számít bűnnek!

A hamis parfé alapja nem habtejszín, hanem zsírszegény natúr joghurt. Ezt a reggeli csemegét azok is megszívlelhetik, akik inkább a gyümölcsízű joghurtokért rajonganak. Az ízesített változatok ugyanis sok cukrot tartalmaznak, így nem igazán mondhatóak diétásnak. Az alábbi kehelyben a gyümölcs is főszerepet kap, amitől sokkal ízletesebb lesz a natúr joghurt.

Banános-áfonyás joghurt parfé receptje

Hozzávalók:

  • néhány banánkarika
  • néhány szem áfonya – fagyasztott is lehet
  • egy nagyobb pohár zsírszegény natúr joghurt
  • vanília kivonat

Szedj ki egy kevéske – nagyjából egy csészényi – zsírszegény joghurtot egy tálba, és adj hozzá pár csepp természetes vanília kivonatot. Még krémesebbé és lágyabbá teheted az állagát, ha elektromos habverővel picit fellazítod, vagy az egészet turmixgépbe pakolod, és rövid ideig a legkisebb fokozaton picit átpörgeted. 

Ha sűrűbb habot szeretnél, üss fel egy tojást, és külön tálban verd fel a fehérjét kemény habbá. A joghurtot borítsd bele papírtörlővel kibélelt szűrőbe, és várd meg, míg kicsöpög a leve. Ezután keverd lágy krémmé, majd add hozzá a fehérjéből készített habot, és habverővel jól dolgozd össze.

Majd fogj egy parfé kelyhet, az egyharmadát töltsd meg a felvert joghurttal, ízlésesen helyezd rá a banánkarikákat és az áfonyaszemeket, azután megint egy réteg joghurthabot ágyazz rá, végül szórj zabpelyhet, és magvakat a tetejére, áfonyával díszítve. Pár perc alatt elkészül, és máris jobban indul a nap!

 

  • Megosztás:
hirdetés