Néha nehéz eldönteni, vajon a brit uralkodónő csupán hihetetlenül jó génekkel van megáldva, vagy valóban tesz is azért, hogy ilyen remek formában van. A királynő április 21-én ünnepelte 93. születésnapját, és ez alkalomból ismét találgatásoknak adott okot, hogy mi lehet a szerencsére hosszú és szemmel láthatólag fitt életének titka.

Nos, a királynő unokatestvére, Margaret Rhodes már korábban is a világ tudtára adta, hogy II. Erzsébet minden este elfogyaszt egy pohár pezsgőt a vacsorához. Ezt a tényt erősítette meg nemrégiben a királyi udvar volt szakácsa, Darren McGrady is, aki a pezsgőnél picit tovább bővítette a kört. Kiderült ugyanis, hogy ebéd mellé száraz gin martinit vagy egy pohár bort, a vacsora kísérőjeként pedig gint iszik bor alapú aperitiffel, amit citromszelettel és sok-sok jéggel kísérve kér.

Az információk napvilágra kerülésekor sokan megdöbbentek, és a királynő hosszú életét egyértelműen a napi rendszerességgel fogyasztott alkoholos italoknak tulajdonítják. Bár folyamatos kutatások tárgya, vajon az alkohol, és különösen a bor, mértékkel fogyasztva – napi egy pohár – jó hatással van-e az egészségre, ezidáig még nem sikerült bizonyossággal állást foglalni. Akárhogy is legyen, úgy tűnik, II. Erzsébetnek beválik a módszer.

 

Képek: Getty Images / Anwar Hussein és WPA Pool.

  • Megosztás:
hirdetés