Sokan nem is tudják, hogy a bizsu ékszereket is meg lehet tisztítani, vagy úgy gondolják, hogy nem éri meg ezzel kísérletezni, hiszen úgyis viszonylag olcsó volt.

Pedig egy-egy szép fémékszerért érdemes küzdeni egy kicsit – hiszen akárhogy vigyáz rá az ember, sajnos a levegővel, párával érintkezve előbb-utóbb elveszíti eredeti csillogását, és oxidálódik, aminek következtében szürke, vöröses vagy akár zöldes színt is felvehet. Ezeket a szennyeződéseket az alábbi módon eltávolíthatod.

Így tisztítsd meg a bizsu ékszereket!

Két evőkanál szódabikarbónához és fél evőkanál sóhoz adj egy evőkanál vizet, majd alaposan keverd el, úgy, hogy sűrű pépet kapj. Ezt egy puha, használaton kívüli fogkefével vidd fel az ékszer elszíneződött részeire, és óvatos, finom mozdulatokkal alaposan dörzsöld át vele, majd hagyd hatni pár percig, végül alaposan öblítsd le, és töröld szárazra!

Ugyanezt a módszert kipróbálhatod fogkrémmel is, főleg, ha szódabikarbóna-tartalmú a paszta. Ha viszont nem akarod, hogy víz érje a fémet, vagy esetleg ragasztott ékszerről van szó, sima, száraz szódabikarbónával is bedörzsölheted: ezt utána egyszerűen alaposan rázd le róla.

  • Megosztás:
hirdetés