Madonna annyiféle stílust vonultatott fel eddigi élete során, hogy bizonyára már ő maga sem tudja, melyik volt csupán egy felvett szerep, és melyik fakadt igazán az egyéniségéből. Ám egy biztos, hogy sosem volt hiteltelen divatdiktátor, még a karrierje kezdetén, a nyolcvanas években sem.

A Like a virgin-korszakában még hiperaktív, féktelenül vadóc csajként ugrabugrált testnadrágban, csipkekesztyűben és tüllszoknyában, egy komplett bizsubazárt magára aggatva, majd a kilencvenes években hegyes melltartókban parádézott, illetve polgárpukkasztó elemként az áttetsző csipketopokat is bevetette cicifix nélkül. Később nagy hirtelenséggel elegáns dívává érett, de a nőies vintage módinál sem ragadt le sokáig, mert bármikor képes volt kilépni a csillogásból azért, hogy hanyag western cuccokban vagy szexisen vagány bőrszerkóban tekergesse a csípőjét.

Bár mindezek fényében úgy tűnhet, hogy nincs valódi arca, a legtöbb korszakalkotó stílust hozzá kötik az emberek: ha azt mondja valaki, hogy tüllszoknya, mindenki tudja, hogy melyik év és Madonna-sláger köthető hozzá. Na és persze ki ne akart volna kislánykorában a pop királynőjének öltözni farsangkor? Idén még jelmezbál sem kell ahhoz, hogy feleleveníthesd az énekesnő nyolcvanas évekbeli megjelenését, ám az új trendek már jelentősen finomították és átfazonírozták az ihletként szolgáló, retró nyersanyagot. Nézd meg, mit köszönhet Madonnának az aktuális divat.

Képek: allaboutmadonna.com

  • Megosztás:
hirdetés