A valóság sokszor köszönőviszonyban sincs a közösségi oldalakra feltöltött képekkel. A tökéletes külső mögött olykor csak ügyes kis trükkök állnak.

A közösségi oldalak képeit elnézegetve manapság mindenki úgy fest, mintha épp egy magazin címlapján pózolna. A tükörbe sandítva pedig nem ugyanazt a tökéletességet látja az ember, ami frusztráló tud lenni. Pedig nem érdemes bedőlni az ügyesen ellőtt fotóknak, mert sok esetben csalás az egész. Elsősorban azért, mert nem pillanatok alatt készülnek: a végső kattintást rengeteg póz kipróbálása, a legelőnyösebb fényviszonyok beállítása, valamint a helyes fókuszálási szög megtalálása előzi meg.

Lehet, hogy a kiposztolt fotó témája azt sejteti, hogy csak egy ártatlan, unalomból elkattintott, gyors szelfiről van szó, de rendszerint alapos munka előzi meg, és követi a kép elkészültét. Az utólag felkerült filterek és a feljavító retusmunkálatok tökéletesítik végül az eredményt, ami rendszerint köszönőviszonyban sincs a valósággal. Nem árt mindezt jól végiggondolni, amikor úgy érezzük, hogy a bombanők lassacskán már minden bokorban megteremnek. A fentebb és alább látható nők egytől egyig jól értenek az önmarketinghez, hiszen sok száz szelfivel a hátuk mögött már kitapasztalták, hogy milyen beállások, pózok, fényviszonyok a legelőnyösebbek számukra.

Megkockáztatjuk, több optikai trükk van a tarsolyukban, mint egy fotográfusnak, mert mindig tudják, mit kell tenniük, hogy bizonyos testrészeik karcsúbbnak, kisebbnek vagy nagyobbnak tűnjenek. Az viszont rendes volt tőlük, hogy fellebbentették a fátylat az apró kis csalásokról, melyek a leggyakoribbak az Instagram-felhasználók körében. Íme, a titok, hogyan lehet bárkiből jó nő!

Ez a lány nem csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy egy-két jó pózzal mennyivel jobb testet hazudhatunk magunknak a fotókon. Azt is bemutatja elgondolkodtató képein, hogy a depresszió olykor nem fedi fel magát egyértelműen egy kisírt szemű arcban, de ha figyelünk, észrevehetjük, hogy ott lappang a legtöbb szélesen mosolygó szelfi mögött.

A lapos has sokszor egyetlen mozdulat eredménye.

Nagyon fontos, hogy milyen a testtartás, erre nem árt ügyelni fotózásnál.

 

  • Megosztás:
hirdetés