Azt gondolhatnánk, hogy egy neves tervező kreációit láthatjuk a képeken, pedig a fotós és segítője készítette el a csodás darabokat, mindössze pár óra alatt.

Giedre Gomes fotográfus nem tagadja, hogy csodálattal áll a család, a nő és a gyermekek misztériuma előtt. Fotóin a megfoghatatlant szeretné kifejezésre juttatni, mely nem mindig látható, de érzéseket kelt bennünk egy-egy kép hatására. Már régóta csupán az alkalomra várt, hogy megvalósíthassa papírvirágos ötletét, melyben nem is annyira a papírmasé ruha, hanem a nő törékenysége, ereje, szépsége és odaadása kapja a főszerepet.

A téli táj tisztaságába álmodta bele modelljeit, akik mesébe illő rózsaszoknyákat viselnek. A fotók láttán mindenképp azt gondolnánk, hogy egy tervezővel készíttette el a ruhakölteményeket, de nagy meglepetésünkre ez nem így történt.

Giedre Gomes és a barátja, Birute Sostakaite hajtogatták saját kezükkel a papírrózsákat, és nem használtak mást a szoknyák megalkotásához, csupán ollót, ragasztót, papírt, illetve vékony huzalokat, melyekre felfűzték a virágokat.

A művelet órákig tartott ugyan, de bevallásuk szerint egyáltalán nem volt nehéz. A gyönyörű képekért megérte bevállalni!

  • Megosztás:
hirdetés