A nyári melegben nincs jobb és egészségesebb hűsítő, mint egy szelet dinnye. Hiszen amellett, hogy ízletes, jótékonyan hat a szervezet működésére. Sokféleképpen fogyasztható, ez a görögdinnye smoothie pedig pont ideális reggelire.

hirdetés

Hidratáló smoothie görögdinnyéből

A görögdinnyét nagyon sok diétába ajánlják, hiszen vízhajtó hatása van, ami elősegíti a a szervezetben pangó víz távozását. Emellett remekül eltelít, így csökkentve az éhségérzetet. Rendszeres fogyasztása hozzájárul a bőr szépségének a megőrzéséhez, hiszen tele van antioxidánssal, amely feltölti az arcbőrt, ezáltal az feszesebb és sugárzóbb lesz.

Magas az A-, valamint a C-vitamin tartalma, és mivel a nagy része víz, ezért jól hidratálja a szervezetet. Reggelire fogyasztva, nagyszerűen fejti ki hatását az anyagcserére. A lime vagy a citrom szintén tele van a szervezet számára fontos enzimekkel, amelyek csökkentik a szívbetegség, valamint a vesekő kialakulásának esélyét. Ez a görögdinnye smoothie a nap bármelyik szakászában ideális.

Hozzávalók:

  • fél kg hideg görögdinnye
  • 1 lime

Akkor hűsít a legjobban, ha a dinnye megfelelően hideg. A felszeletelt dinnyét, és a lime levét tedd a turmixba, majd az egészet turmixold össze. Egy konyhai szitával szűrd át, így biztosan nem lesznek benne magok. Ha nem érzed elég hidegnek a dinnyét, akkor tehetsz bele jégkockákat, valamint lime helyett természetesen használhatsz citromot, azzal is ugyanolyan ízletes lesz.

Képek: Getty Images 

  • Megosztás:
hirdetés