A fat talk kifejezés szó szerinti fordításban kövér beszédet jelent, de tulajdonképpen arról van szó, amikor ducikról vagy ducinak vélt emberekről degradálóan beszélnek, akár a hátuk mögött, akár szemtől szemben.

Ne beszélj magaddal csúnyán!

A Special K – egy müzlimárka – reklámjában arra világítanak rá, hogy a legtöbb nő magával szemben sokkal kritikusabb, mint a külvilág, és egészen hajmeresztő dolgokat vagyunk képesek saját magunknak mondani, amivel elég nagy károkat okozunk.

A reklámhoz egy boltot rendeztek be, ahol az árcédulák mellett azok a Facebookról csent szövegek találhatók, melyeket a boltban vásárolni akaró nők korábban saját magukkal kapcsolatban leírtak. A nézelődés hamarosan értetlenségbe fullad.

– Gusztustalannak érzem az alakomat ma.
– Ebben kövérnek nézek ki.
– Muffin topom van – ezt a csípőn lévő zsírra használják, ami a nadrágból kitüremkedik. 
– A narancsbőr a DNS-emben van.
– Nyaktól felfelé jól nézek ki.
– Kövér az arcom ma.

Amikor leírva szembesülnek azzal, amit korábban saját magukra mondtak, nagyon elgondolkoznak. Hiszen senkinek nem jutna eszébe másokat ilyen szavakkal illetni, hát akkor miért is mond saját magának ilyen durvaságokat valaki?

Az ilyen gondolatok önbizalom-rombolóak, hosszútávon önértékelési zavarokhoz vezetnek. Bár mindenhonnan az ömlik az emberre, hogy tökéletesnek kell lennie, ez nincs így, és emiatt nem szabadna senkinek sem rosszul éreznie magát.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés