Kapj rá a könnyű, vitamindús, rostban gazdag zöldségkrémek ízére, melyek már reggel felpörgetik az anyagcserét, és mindemellett nagyon finomak!

Az egészséges táplálkozással és a fogyókúrás étrenddel kapcsolatban még mindig sokak fejében tévhitek élnek. Hibás elgondolás, hogy minél kevesebbszer és minél kevesebbet eszik az ember, annál hamarabb indul be a fogyás. Bizonyos összetevőket tényleg csökkenteni kell, és van olyan, amit időközönként jobb kerülni: nyilván mindenki tudja, hogy a sok zsír, szénhidrát és túlzásba vitt fehérje hízáshoz vezet.

Ám a megvonásos, éhezős módszer sem jobb: az, aki kevésszer keveset eszik, gyakorlatilag raktározásra kényszeríti a kiéhezett sejtjeit, és belassítja a szervezetben lezajló anyagcsere-folyamatokat. Úgy kell ezt elképzelni, mint egy kemencét: ha nem fűtöd, lassacskán pislákolni kezd a láng benne, ám, amikor raksz a tűzre, fellángol és nagy hévvel fűt. Tehát időnként rakni kell a tűzre, csak nem mindegy, hogy mit.

Az emésztés szempontjából az sem jó, ha éhen vágsz neki a napnak, ahogy az sem, ha már kora reggel nehéz ételekkel lassítod le az emésztésedet. Az élelmi rostok a legkiválóbbak arra, hogy bepöccintsék az ellustult anyagcserét, illetve teltségérzetet okozzanak. Éppen ezért úgy ideális, amennyiben a pirítósodat is teljes kiőrlésű kenyérből készíted el.

Tévhit az is, hogy a teljes kiőrlésű pékáruktól fogyni lehet, mert ez így nem igaz. Csak éppen a rostanyagai meggyorsítják az emésztést, nem tolja fel az inzulinszintet az egekbe, avagy nem leszel tőle egy-két óra múlva farkaséhes. Ugyanakkor a rostok tisztán tartják a tápcsatornát, és kiseprik a belekből a méreganyagokat, így gyakorlatilag fellélegzik az emésztőrendszer, és kétszer jobban végzi majd a munkáját. A zöldségkrémek azért jók, mert könnyű elkészíteni őket, finomak, egészségesek, tele vannak vitaminokkal, és csak úgy roskadoznak a sok rostanyagtól.

  • Megosztás:
hirdetés