A plus size modellek között is a legnagyobb méretet képviseli Anna O’Brien, akit egy sportmárka kért fel arra, hogy új kollekciójának nagykövete legyen.

A fitneszruhákat általában kisportolt alkatú, egészségtől kicsattanó modellekkel szokták népszerűsíteni, ám az Academy Sports and Outdoors márka szakított ezzel a hagyománnyal. Mivel az új, BCG Plus elnevezésű kollekciójukat elsősorban olyan túlsúlyos nőknek szánják, akik változtatni szeretnének az életükön, nem egy szokványos reklámarcot választottak az aktív ruházati cikkeik népszerűsítésére.

Bár híres plus size modellek közül is válogathattak volna a cég képviselői, ők a 3 XL-es méretet meghaladó, súlyosan elhízott Anna O’Brien-t szúrták ki a feladatra, méghozzá az Instagramra feltett képei alapján. Sportruháikkal ugyanis pont a hozzá hasonló alkatú nőket szeretnék motiválni.

Annáról több fotót is készítettek, miközben fut, éppen nyújt, vagy az edzőteremben formálja a testét.

A lány úgy érzi, a cég óriási hiányt pótol a palettán új kollekciójával, hiszen nagyon nehezen lehet ilyen testalkatra megfelelő méretű, ráadásul kényelmes fitneszszerelést kapni. A legtöbb anyag bevág mozgás közben, kidörzsöli a bőrt, és nem egyszer kisebb sérüléseket, illetve fájdalmat okoz. Ám ezekben a ruhákban öröm sportolni.

Az Academy Sports and Outdoors az Instagramon is elindította kampányát, ami rengeteg új követőt hozott számukra, ám akadtak olyanok is, akik csúnya és embertelen beszólásokkal illették a modellt, aki egyébként a magánéletében is sportol, ezért szemelték ki őt a feladatra.

Néhányan nemtetszésüket nyilvánították ki, mert szerintük ez egy igazán hamis próbálkozás a sportcégtől. Ők úgy vélik, hogy hiába a pozitív körítés, mellyel mozgásra buzdítják a kövéreket, Anna akkor is egészségtelenül néz ki, és alkatával azt üzeni a világ felé, hogy nem baj, ha így elhíznak az emberek, mert mindig van visszaút. Mások szerint egy ilyen túlsúlyos nő nem az edzőterembe való, és nincs ott semmi keresnivalója.

A sportcég természetesen megvédte nagykövetét, és azzal vágott vissza a pocskondiázóknak, hogy az, amit a képeken látnak, csak néhány apró lépés egy nagy küzdelemből, amit Anna O’Brien naponta folytat a súlya ellen, és ezzel a tettével másokat éppúgy ösztönöz és bátorít, hogy merjenek változtatni, illetve válasszák az egészségesebb életet. Ők csak a kényelmes, nagyméretű sportruhákat kínálják ehhez a döntéshez, Anna viszont erőt ad másoknak.

  • Megosztás:
hirdetés