A 38 éves Eva Longoriának a Született feleségek című sorozatban játszott szerepe hozta meg a világhírt. Gabrielle Marquezt alakította, aki egykor keresett modell volt, és, bár már nem ezzel foglalkozik, még mindig a divat és a csillogás szerelmese. A színésznő igazán élethűen hozta a karaktert, talán azért, mert a való életben is jó érzéke van az öltözködéshez.

A karaktere és közte más hasonlóságok is fellelhetők, például mindketten katolikus mexikói család sarjai. Bár Eva nem elismert modellként lett híres, színészi karrierjének beindulása előtt ő is indult szépségversenyen: 1998-ban végül meg is nyerte a Miss Corpus Christi elnevezésű megmérettetést. 

Diplomát szerzett a texasi A&M Egyetem kineziológus szakán, de végül nem ezt a pályát választotta. Az iskola után jelentkezett egy tehetségkutató versenyre, ahol felfedezték, és az ezredforduló után több filmben is szerepelt. 2004-ben kapta meg a Született feleségek egyik főszerepét, ami meghozta számára az áttörést.

2002-ben hozzáment Tyler Christopher színészhez, de 2004-ben el is váltak. Három évvel később a kosaras Tony Parker lett a férje, de ez a házasság is véget ért 2011-ben. Tavaly Penelope Cruz testvérével, Eduardóval járt, de egy év után szakítottak.

  • Megosztás:
hirdetés