Most még tobzódik a természet, de jön a tél, és nem lesz mindig így. Ám egy kis szeletkéjét megőrizheted magadnak örökre, sőt, ékszerként is viselheted!

Az ősz gyönyörű dekorációs elemeket rejt magában, gondolj csak a színes falevelekre, bogyókra, mohákra és persze a virágokra, melyeket most még nem kell nélkülöznünk. Milyen jó lenne megőrizni a természet szépségeit, például egy-egy ékszerbe komponálva, amit bármikor viselhet az ember!

Az ötletet Ruby Robin adta, aki hobbiból ékszereket készít, és azokat az Etsy webshopjában árulja. Medáljai és fülbevalói attól különlegesek, hogy valódi növényeket, természetből gyűjtött elemeket tartalmaznak, üveglencsébe zárva.

Ezeket a darabokat meglehetősen borsos áron árulja, de ne csüggedj, ha nem szánsz ennyit egy bizsura. Te magad is megtervezheted, illetve elkészítheted saját őszi gyűjteményedet, melyek számodra emlékezetes apróságokat zárhatnak magukba: kavicsokat egy fontos helyszínről, az utolsó, elvirágzott gyermekláncfű ejtőernyős magjait, növényeket, bogyókat egy családi vagy baráti kirándulásról.

Így zárd medálba a természetet!

Bár egy efféle medál elkészítése nehéznek tűnhet, cseppet sem az, hiszen készen megvásárolhatod hozzá az alapanyagokat, kellékeket. Neked csupán a természet kincseit kell összegyűjtened, és, ha szükséges, kiszárítanod, lepréselned. A medálokhoz szükséges burákat és üveglencséket innen is beszerezheted.

Az apró kavicsokat, kristályokat, leveleket csipesszel helyezd bele a burába, mely gyöngykupakkal zárható. Az üveglencsés megoldáshoz a medálalapot szintén készen megvásárolhatod, tetszőleges formában. Csak helyezd rá a növénykompozíciódat, rögzítsd ragasztópisztollyal, majd tapaszd rá a lencsét.

  • Megosztás:
hirdetés