Ma már nem tudhatjuk, mikor hihetünk a szemünknek, és mikor nem, hiszen nem minden igaz, amit látunk. A technika segítségével bárkiből lehet topmodell.

A képszerkesztői programok már sok mindent lehetővé tesznek, és ezzel egyre nagyobb és nagyobb hatalmat adnak a divatvilág kezébe. A technológia fejlődésével a divatkampányok legfőbb célja az lett, hogy illúziót teremtsenek, és olyan fantáziavilágba invitálják a szemlélőt, ahol bármit elképzelhet magáról. Ám a modellek manipulálásával pont ellentétesen sült el a dolog, ugyanis a tökéletesre szerkesztett testek és arcok látványa csak rontott az átlagemberek önbizalmán, akik így fals testképet alakítottak ki önmagukról.

Az alábbi videó – melyben virtuálisan teljesen átszabnak egy átlagos külsejű nőt – cseppet sem új keletű, de még mindig sokakat gondolkodóba ejt. Tökéletesen rámutat, hogyan születnek az elérhetetlen, hamis ideálok. A keletkezése óta sok év eltelt, és tetten érhető némi változás a divatszakmában, ugyanis egyre több magazin és divatcég támogatja a természetességet, illetve a manipulációmentes fotókat.

Számos olyan reklámanyag született már, melyben átlagos külsejű nők népszerűsítenek termékeket, és egyre több híresség vállalja fel tökéletlenségét a címlapokon. Ruhakatalógusokban azonban még gyakran előfordul, hogy nem a valós modellt látjuk a képeken. Te mindig tudod, mikor hihetsz a szemednek?

  • Megosztás:
hirdetés