Von Follies névre keresztelte legújabb fehérnemű-kollekcióját Dita von Teese, melyben saját vintage világa elevenedik meg. Nála jobban talán senki sem ért a fehérneműkhöz és az elegáns csábításhoz, ám kifinomult stílusát nemcsak művészi szintre emelt sztriptíztáncosnői karrierjének köszönheti: már 16 évesen fehérneműüzletben dolgozott, később pedig, amikor már ismertté vált, a Wonderbra felkérésére valósította meg a fantáziájában dédelgetett, szexi fehérneműcsodáit. Tervezőként Jean Paul Gaultier és Vivienne Westwood oldalán is dolgozott már, most azonban abszolút a saját elképzeléseit váltotta valóra. A burleszk bártáncosnői elemek szinte adták magukat a csábos, érzéki darabokhoz, de a közönséges olcsóságtól nagyon távol állnak a negyvenes-ötvenes éveket idéző kreációk.

Bár a harisnyatartók, a gyönyörűen kidolgozott korszázsok, valamint a huncut csipkék, tüllök és fodrok vérforralóan szexivé teszik a kollekciót, a finom nőiesség éppúgy felfedezhető a részletekben. Kollekciója bemutatásához különböző méretű modelleket válogatott össze Dita von Teese, hogy bebizonyítsa, az igazán vadító, buja fehérneműk minden alakon jól mutatnak.

Igaz, nem törekedett arra, hogy rafinált szabásokkal karcsúsítsa a nőies idomokat, de a csipkés, csábos részletek inkább a popsi kerekségére irányítják a figyelmet, nem a méretére. Betegesen nádszálvékony modellek nem is jutottak fel a kifutójára, hiszen hús-vér nőkre álmodta meg csodaszép darabjait, de a karcsúbb alakot szintén jótékonyan formálják a gazdagon megmunkált, csipkés kreációi.

  • Megosztás:
hirdetés