Az otthoni lábmelegítő kötött csizmák minden évben nagy sikernek örvendenek. Ha szeretsz ügyeskedni, te magad is elkészítheted egy megunt kötött pulcsiból.

Nem baj, ha nem tudsz kötni, így is meglepheted szeretteidet vagy saját magadat egy szuper házi csizmával, mely még élvezhetőbbé teszi az otthon melegét. Csak egy megunt, de nem túl viseltes kötött pulóverre, pontosabban annak a két ujjára lesz szükséged, illetve fonalra a szélek elszegéséhez.

Elnagyolt vonalvezetéssel rajzold körbe a talpad, ez lesz a méretre szabott mintasablon. Ha másnak készíted, titokban rajzold körbe az egyik cipője talpát. Vágd ki a sablonokat, és helyezd a pulóver valamely részére. Ha passzrészes az alja, érdemes onnan kiszabni a talpnak való anyagokat, mert az vastagabb, és általában recés. Majd dugd bele a lábad a pulóver ujjába, mégpedig úgy, hogy a passzrész kerüljön a vádlidra.

Ne feszítsd ki az anyagot, amikor kiméred, inkább hagyd lazán, és számolj rá egy picit, úgy kényelmesebb lesz a lábmelegítő lábbeli. Vágd körbe az anyagot a karöltő mentén, utána már csak annyi a dolgod, hogy a kivágott talprészt hozzávarrd a pulóverujjból kiszabott csizmaszárhoz. Az egyik legkönnyebben megtanulható kézi öltés a pelenkaöltés, mely kiválóan alkalmas a szélek elszegésére, díszítésére. Vastag fonallal varrd össze az anyagszéleket, illetve a csizma szárának a szélét. Ha talpbetétet raksz bele, kényelmesebben járhatsz benne.

  • Megosztás:
hirdetés