A menstruációs bugyik célja nem az, hogy szexisek legyenek – bár már akadnak próbálkozások arra, hogy ez is megvalósuljon. Mégis sokat köszönhetnek nekik a nők.

A menstruációs bugyi nem új keletű találmány, ám a forgalmazása még mindig gyerekcipőben jár. Létezését különös módon egy férfinak, a Thinx alapítójának köszönhetjük, aki valószínűleg nagy adag empátiával – és persze üzleti érzékkel – lehet megáldva, mert nagyon ráérzett, milyen idegesítő és kínos lehet a nők számára, hogy a menstruációjuk idején folyton a szivárgástól kell rettegniük, akár épp egy fontos tárgyaláson, akár edzésen vagy uszodában tartózkodnak.

Alig két-három éve lehetett hallani az első menstruációs bugyikról, melyek egyedülálló technológiával készültek, így képesek magukba zárni a folyadékot, megakadályozni a szivárgást, illetve az anyag elszíneződését. A test vonalait követő fazonok négy védőrétegből állnak, melyek ellenállnak a foltoknak és a baktériumoknak, illetve nem engedik át magukon a nedvességet. Emiatt valamivel vastagabbak, mint az átlagos alsóneműk, de sokkal kényelmesebbek, mintha betétet viselne az ember lánya, hiszen nem kell folyton az elcsúszás miatt aggódni.

Bár a speciális bugyik némelyike több tamponnyi vért is képes magába szívni, egyelőre csak enyhébb menstruációs napokra ajánlják a gyártók, vagy a tampon, betét használata mellé, a védelem megerősítéseként.

  • Megosztás:
hirdetés