Profi táncosnő, mégsem tud érvényesülni az alakja miatt, melyről úgy tartják, nem fér bele a balerinákról alkotott képbe. Instagramján tiltakozik a ducinak mondott fiatal lány.

Colleen Werner, amióta az eszét tudja, táncol. Szakmailag sokan elismerik a tudását, karrierútját azonban akadályok és zárt ajtók nehezítik, mert a lány nem tartozik a pillesúlyú, törékeny balerinák közé. Saját elmondása szerint mozgásában, illetve a tánctechnikai bravúrok kivitelezésében egy parányit sem gátolja súlya és testalkata, sőt, amikor balettozik, légiesen könnyednek, kecsesnek érzi magát, pont úgy, mint a legtöbb balerina.

Colleen megelégelte azt az igazságtalanságot, miszerint minden táncosnőnek egy bizonyos, megszabott testképnek kell megfelelnie. Ezt sulykolják a táncosokhoz köthető reklámfilmek és kampányfotók – melyek a próba- és fellépőruhákat népszerűsítik -, illetve ez ömlik felénk a táncosokról szóló filmekből. A fiatal balerina azzal érvel, hogy már a divatszakma is felismerte, mennyire különböző lehet a nők testalkata, ezért foglalkoztatnak ma már átlagos, valamint pluszos méretű modelleket a vékonyak mellett. Ugyanúgy a táncnak sem lehet feltétele a soványság, hiszen a látványon kívül semmit nem tesz hozzá az előadáshoz.

Werner annak szentelte Instagram-fiókját, hogy pozitív testképet sugározzon az emberek felé, és megértesse velük, nincs duci vagy sovány balerina, csak táncosok vannak, akik imádják azt, amit csinálnak.

Hogy bebizonyítsa szenvedélyét, folyamatosan olyan képeket tesz fel magáról, melyeken a város különböző helyszínein látható egy szépen kitartott balettpózban.

Fotóit imádja az internet, pedig nem takargatja sem a hurkáit, sem a narancsbőrét.

 

  • Megosztás:
hirdetés