A csizma ápolása ugyanúgy hozzátartozik a divatos megjelenéshez, mint az, ahogyan a ruháidat is kimosod.

Pontosan ezért, függetlenül attól, hogy bőr, műbőr, velúr vagy más típusú lábbelid van, az alábbi lépéseket érdemes elvégezni: így új életet lehelhetsz a téli topánba.

Cipőkrém

Emlékszel még, hogy gyerekkorodban a Mikulás érkezése előtt kötelezően ki kellett boxolni a csizmát? Nos, ezt most is érdemes megtenni a csizmáddal megegyező színű cipőkrémmel. Ez nemcsak ápolja és védi a lábbelit, de a színét is felélénkíti, ráadásul a tavalyi karcolásokat, kopásokat is elfedi.

Impregnálás

Habár a jobb minőségű műbőr csizmák nem engedik át a vizet, a bőr és velúr lábbeliknek szükségük van támogatásra, hogy esőben és hóban is teljes szárazságot nyújtsanak. Az impregnálás lényegében annyit tesz, hogy egyfajta víz- és szennyeződésgátló réteget képez a csizmán, ami így sokkal ellenállóbbá válik a környezeti viszontagságokkal szemben.

Lakk ápoló

Végezetül érdemes valamilyen lakk vagy fényt adó ápolóval lefújni a csizmát, ettől ugyanis még élénkebbé válik a szín. Lényegében olyan, mintha egy új cipellőt vettél volna az idei szezonban.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés