Felpezsdült az élet Milánóban, hiszen ismét tiszteltét tette a divatvilág krémje az olasz nagyvárosban. A kifutókat ellepték a híres modellek, a város utcáit pedig a tökéletesen megkomponált szerelések uralták. Az eseményen a magyar divatnak is jutott reflektorfény, hiszen jelen volt a Budapest Select gyűjtőmárka, így idén hét kiváló brand új kollekciójával ismerkedhettek meg az érdeklődők.

hirdetés

Tovább folytatódik a sikeres együttműködés a Magyar Divat & Design Ügynökség és a Camera Nazionale della Moda Italiana között. A partnerségi megállapodás még 2018-ban született, ekkor döntötték el, hogy együttesen segítik a magyar tervezők belépését a nemzetközi piacra. A magyar művészek azóta már számtalan alkalommal megmutathatták a kreativitásukat és tehetségüket, így szinte már hagyomány, hogy a Budapest Select esernyőmárka – tevékenysége alapján gyűjtőmárka – izgalmas bemutatóval kápráztatja el a közönséget a Milano Fashion Weeken.

Csodás bemutatóval kápráztatták el a közönséget a hazai tervezők Milánóban

Hét kiváló magyar márka kapott lehetőséget arra, hogy bemutathassa a tavaszi-nyári kollekcióját a Milano Fashion Week keretein belül. Az ABODI, CUKOVY, Elysian és Kata Szegedi darabjai a kifutón debütálhattak szeptember 24-én, a Fashion Hub kiállítótermében pedig a látogatók közelebbről megnézhették a NINI, ZIA Budapest, ALMA és a Kata Szegedi kreációit.

 

Igazán változatos a felhozatal: találunk pasztellárnyalatú, légies egészruhákat, könnyű anyagból szabott felsőrészeket. Ám a mélyebb tónusok sem hiányoznak, ahogyan a tavaszi-nyári szezonra jellemző vidám színpárosításokat is elcsíphetjük. A tervezők az egyedi ötleteiket és a márkára jellemző sajátosságokat is megjelenítették a divatbemutatón, ezzel is megmutatva, hogy mennyire sokszínű, változatos a magyar divat.

A Budapest Select Collective Fashion Show és a Fashion Hub megkönnyíti a magyar márkák nemzetközi piacra történő belépését. A divatbemutató visszanézhető a Milano Fashion Week hivatalos oldalán.

 

Kiemelt kép: Rosdiana Ciaravolo /Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés