Ezen a télen nagyon divatosak az olyan sapkák, melyeket valamilyen cuki, néha kissé gyermeteg mintával láttak el. A bojtos sapi nemcsak az ovisoknak áll jól!

Bátran viselheted felnőtt fejjel is, és, ha csak egy egyszerű kötött sapkád van, akkor is gyárthatsz rá pompont saját kezűleg. Tudd meg, hogyan!

Házi készítésű pompon

A pomponhoz csak fonál kell, ráadásul percek alatt megvan, és semmiféle tehetséget vagy kézügyességet nem igényel az elkészítése. Minél nagyobb bojtot szeretnél, annál több fonállal dolgozz!

Erre lesz szükséged:

  • fonál
  • olló
  • tű, cérna

Tekerd körbe az ujjaidat a fonállal a képen látható módon. Ha többszínű bojtot szeretnél, akkor többféle madzaggal dolgozz, és először fogd össze őket, majd csomózd meg a végüknél, és így tekerd az ujjaidra.

Hagyj lógni egy nagyjából 10 centis darabot, majd óvatosan húzd le a kezedről a fonalat, és a lelógó résszel tekerd körbe a készülő bojtot a közepénél, és a szálat csomózd rá önmagára. Fogj egy ollót, és mindkét szélén vágd el a fonalat a hajtás mentén a képen látható módon. Borzold össze a kész bojtot, és néhány öltéssel rögzítsd a sapkádhoz!

  • Megosztás:
hirdetés