Főként a csípődre és a hasadra hízol? Hozd egyensúlyba a szervezeted vízháztartását, és szembetűnő eredményt tapasztalsz majd.

Az anyagcserénk működése nagyban függ vízháztartásunk egyensúlyától. A kevés folyadékbevitel könnyen felboríthatja ezt az érzékeny rendszert, és hízáshoz vezethet. Ha nem megfelelő folyadékmennyiség jut a szervezetedbe, az emésztés és az anyagcsere működése egyaránt belassul, amire a vízraktározás szintén rátesz egy lapáttal.

Biztos tapasztaltad már, hogy, amikor diétás étrendre váltasz, és sportolni kezdesz, hirtelen, szinte napok alatt átrendeződik a tested, és úgy tűnik, mintha rohamszerűen ugranának le rólad a felszedett pluszok.

Ám utána valahogy belassul a folyamat, és jóval nehezebben veszítesz a súlyodból. Ez általában a vizes típusú elhízáskor tapasztalható, mert ilyenkor, az életmódváltás következtében először a szövetek között megrekedt, felesleges folyadék távozik a szervezetből, így könnyebbnek érzed magad, és az alakod szálkásabbnak tűnhet.

Az elraktározott zsír nyilván nehezebben távozik, mint a víz, de, ha a vízháztartás egyensúlyba kerül, a szervezet méregtelenítő és zsírégető folyamatai is nagyobb fokozatra kapcsolnak. A vízhajtást megfelelő folyadékbevitellel támogathatod: ilyenkor érdemes előnyben részesíteni a vízhajtó gyümölcsöket és zöldségeket, illetve kalóriaszegény étrendet követni.

A bőséges folyadékbevitel fontos, de nem árt az óvatosság és a fokozatosság: a nagymértékű vízbevitel kimoshatja a vitaminokat és ásványi anyagokat a szervezetből, és káliumveszteséghez vezethet.
A vízhajtó gyümölcs- és zöldségturmixok arra is jók, hogy megőrizzék a szervezet hidratáltságát, egyúttal pótolják a vízvesztéssel kimosott ásványi anyagokat és vitaminokat.

Az alábbi finomság A-, B-, C- és E-vitaminnal, valamint magnéziummal, káliummal, foszforral, kalciummal, nátriummal tölti fel a szervezetet.

Zöldalmás méregtelenítő turmix

Hozzávalók:

  • 2 zöldalma
  • 1 zellerszár
  • kevés lucernacsíra

Mosd meg az almákat és a zellerszárat, és szeletelve, kevés vízzel felöntve turmixold össze. Ha csak a levét fogyasztanád el, használj gyümölcsprést, vagy szűrd le az elkészült turmixodat.

A kész italt szórd meg lucernacsírával, mely fehérjében és vitaminokban gazdag, és nyolc esszenciális aminosav megtalálható benne. Vértisztító, méregtelenítő hatása mellett a vércukorszintet is csökkenti, és beállítja az optimális kalcium-foszfor egyensúlyt a szervezetben.

  • Megosztás:
hirdetés