A műbőr balerinacipő, bár kényelmes és csinos, sajnos nagyon hamar vegyi bombává alakulhat, ha a láb beleizzad.

Ha te is szenvedsz a problémától, és félsz, hogy esetleg a topánban megbújó szagok kiszabadulnak, akkor alkalmazd a következő szagtalanító módszereket!

Szódabikarbóna

Évtizedes trükk, de hatásos: ha a cipőbe szódabikarbónát szórsz, és másnap reggelig hagyod hatni a szagtalanító port, nyoma sem marad a lábizzadásból fakadó bűznek. Tudniillik, a szódabikarbóna magába szívja a szagokat, és megfelelő szellőzés mellett szinte újjávarázsolja a cipellődet. Másnap reggel csak annyi a dolgod, hogy kirázod belőle az elhasznált port, és már indulhatsz is benne munkába.

Ha zavar, hogy a lábad esetleg szódabikarbónás lesz, akkor egy nem használt harisnyába is beleszórhatod a port, úgy téve a szagtalanítót a cipőbe – ez talán némileg komfortosabb megoldás.

Macskaalom

Ha van cicád, akkor az ő macskaalmát is felhasználhatod a szagok elűzésére. Itt is alkalmazd a zokniba szórt trükköt, majd minden este cseréld ki az almot, egészen addig, amíg a cipő szagtalanná nem válik. A macskaalom nemcsak az izzadságból fakadó szagokkal birkózik meg, de az esetleges nedvességgel is, ami a cipőben van.

Teafaolaj

Mivel a kellemetlen szagok a lábizzadás miatt elszaporodó baktériumok miatt alakulnak ki, fontos teendő a fertőtlenítés is. A teafaolaj erre jó megoldás, tegyél belőle néhány cseppet egy vattapamacsra, majd törölgesd át vele a cipő belsejét. Ha elpárolgott, máris ismét hordható a topánka.

  • Megosztás:
hirdetés