A fiatalos, feszes bőr nemcsak az általunk használt krémeken múlik. Az étkezés szerepe kulcsfontosságú mind az egészség-, mind a szépségmegőrzés szempontjából.

Előbb-utóbb mindenkinél kialakulnak ráncok, csak az a kérdés, hogy mikor. A táplálkozási és életmódbeli szokásaink mondhatni úgy, hogy az arcunkra vannak írva. Ha a bőr megkapja a szükséges tápanyagokat, és kellőképpen hidratált, jóval később mutatkoznak meg rajta az öregedés első jelei.

A mindennapi étkezéseinket nem könnyű úgy összevariálni, hogy még a bőrünk igényeit is szem előtt tartjuk. Ám az óriási logisztikát megúszhatjuk, ha minél gyakrabban beiktatunk egy-egy turmixitalt a főétkezések közé, ami nemcsak egészséges és diétás, hanem összetevőivel a bőrt is táplálja. Az alábbi uborkás, avokádós smoothie hidratálja a szervezetet, és tele van bőrbarát ásványi anyagokkal és vitaminokkal.

Az uborka nemcsak a fogyást segíti, hanem magas szilícium-, kálium- és magnéziumtartalmával kiegyensúlyozza a bőrt, és helyreállítja a természetes sejtregeneráló és védelmi rendszerét.

Több antioxidáns anyag található benne, mint például a C- és E-vitamin, melyek csökkentik a gyulladásos folyamatokat, illetve a ráncok kialakulását. Az avokádó telítetlen zsírsavakban, illetve A-, B-, C- és E-vitaminokban gazdag, ráadásul olyan anyagokban is bővelkedik, melyek segítik az A- és E-vitamin felszívódását. A lime szintén tele van antioxidánsokkal, így serkenti a bőr méregtelenítő folyamatait.

Szépítő turmix uborkával és avokádóval

Hozzávalók:

  • 1 avokádó
  • ½ uborka
  • ½ csésze friss koriander
  • 1 lime
  • ½ csésze víz
  • 1 csipetnyi Himalája-só

Vágd félbe az avokádót, távolítsd el a magját, és kapard ki a húsát egy kis tálkába. Azután hámozd meg az uborkát, és egy kanállal távolítsd el a magjait.

A friss, alaposan megmosott korianderleveleket tépkedd le a szárakról, majd facsard ki a lime levét. Az előkészített alapanyagokat tedd bele a turmixgépbe, add hozzá a vizet és a sót is a keverékhez, és addig járasd a gépet, amíg krémes masszát nem kapsz.

  • Megosztás:
hirdetés