2018-at írunk, de az embereket még mindig emlékeztetni kell arra, hogy nincs két egyforma test, és egyik nem rosszabb a másiknál.

Bár halványan már érződik a változás a plus size modellek, az idősebb manökenek és a retusmentes képek jóvoltából, a média és a divatszakma kegyetlen világa még mindig a makulátlan bőrű, karcsú derekú, kerek fenekű és feszes mellű, fiatal lányokat részesíti előnyben, és ezzel egyébként teljesen normális külsejű tinik és nők millióinak okoz önértékelési problémákat.

 

Ezt unta meg a díjnyertes blogger, Chidera is, akit nem áldott meg a természet peckes mellekkel. Bár az emberek hajlamosak a megereszkedett kebleket 100%-ban az idő múlása és a gravitáció számlájára írni – és igyekeznek ezt műtéttel megakadályozni -, valójában a mellek formája elsősorban a genetikán múlik, és sokan vannak, akiknek egy pillanatra sem, még egészen fiatalon sem adatik meg a tökéletesnek vélt, kerek alak.

 

Ezért hozta létre Chidera a #SaggyBoobsMatter, vagyis „a lógó mellek számítanak” hashtaget, ami mára mozgalommá nőtte ki magát. A londoni blogger 23 éves, és szeretné, ha a hozzá hasonló lányok, nők tudnák, nincsenek egyedül, és pontosan ugyanannyira értékes és gyönyörű a testük, mint azoké, akiknek kerekebb formáik vannak.

 

A blogger nem sűrűn bajlódik a melltartóval, mert kényelmetlennek tartja, és különben sem akarja másnak mutatni a testét, mint amilyen, hiszen elégedett magával. Hatására rengeteg olyan gyönyörű lány és nő posztolt magáról fotót, aki hasonló cipőben jár, és a mozgalmat szinte mindenki imádja – nők és férfiak egyaránt.

 

Egy kis önbizalomlöketért mindenképp érdemes követni Chiderát, aki arra biztat, hogy senki ne hagyjon ott az üzletben egy olyan ruhát, ami tetszik neki, de azért nem venné meg, mert nem érzi hozzá elég jónak a melleit. Emellett azt is gyakran hangsúlyozza, hogy a nő nem csupán test, nem egy húsdarab, akit a melle formái vagy bármilyen más testrésze alapján kellene megítélni.

  • Megosztás:
hirdetés