Az idei év a smaragdzöldről szólt, ez volt ugyanis a Pantone szerint 2013 színe. A Pantone cég tulajdonképpen színmeghatározással foglalkozik, skáláik segítségével dolgoznak a dizájnerek mindenhol.

Lila köd

Természetesen 2014-nek is alkottak, illetve kiválasztottak egy színt, ami a Radiant Orchid, vagyis sugárzó lila. Érdekes választás. A kiválasztott árnyalat színkódja 18-3224.

Ez a szín furcsa választás. Egyrészt maga az árnyalat sem nem sugárzó, sem nem ragyogó, hiába adták neki ezt a szép nevet. Ez közép orgonalila sajnos csak keveseknek áll jól, a tavalyi smaragdzöld sokkal sokoldalúbb volt.

A Pantone szerint azonban inspiráló és kreatív, a cég egyik feje, Leatrice Eiseman elmondta, hogy ez a szín nem megszokott, és nem kerül előtérbe – mondhatnánk, nem véletlenül.

Leginkább kiegészítőkön mutat jól, esetleg a szemhéjon, ruhaként azonban nem javasoljuk, rúzsként pedig kész katasztrófa. Az amerikai divatújságírók közül volt, aki Nicki Minaj-lilának nevezte, de olyan is, aki azt mondta, hogy pompásan mutat majd II. Erzsébeten. Róla tudjuk, hogy imádja a fagylaltszíneket. Ellenben esküvői dekorációként remekül beválhat, mert finom és romantikus szín, de nem is túl negédes – a tavalyi smaragddal keverve mesés lesz.

  • Megosztás:
hirdetés