Megoszlanak a vélemények arról, ha egy nő úgy dönt, nem szőrteleníti a hónalját. A hírességek között is akadnak olyanok, akik úgy vélik, ez az ő magánügyük.

Egyesek lázadásból vagy figyelemfelkeltés gyanánt felejtik ott a szőrt a hónaljukon, míg mások így szándékoznak üzenni a világnak, hogy minden nő saját maga dönthesse el, vesződik ilyesmivel, vagy sem, ne egy közösségi elvárás legyen. Sokan hivatkoznak arra, hogy az ember maga rendelkezik a teste felett, és még többen szállnak szembe ezzel az érvvel a higiéniára hivatkozva.

Tény, hogy az agyonközvetített gálarendezvényeket és az internetet kihasználva sok híresség igyekszik magára vonni a figyelmet a karja alól kikandikáló szőrpamaccsal, ki ezért, ki azért. Legutóbb a Mozart in the Jungle sorozatból ismert színésznő, Lola Kirke sokkolta rajongóit azzal, hogy szőrös hónaljat villantott a Golden Globe-díjátadón, ahol egy pánt nélküli, vállakat szabadon hagyó ruhában jelent meg. Nyilván nem véletlenül maradt ott a szőrkupac, teljesen tudatos döntés volt részéről, mert így szerette volna képviselni feminista nézeteit.

Ez nem kirívó eset: Julia Roberts 1999-ben lejtett végig a vörös szőnyegen a karja alól kikandikáló hónaljszőrrel, miközben vadul integetett. Akkoriban óriási felháborodást keltett ezzel a húzásával, pedig ő maga nem tulajdonított ennek akkora jelentőséget. A színésznő egyszerűen csak unja a gyantázást és az állandó szőrtelenítést, így azóta is gyakran kapják lencsevégre hosszúra nőtt hónaljbozonttal. Szerintetek tényleg álságos, ha egy nő agyonszőrteleníti magát? Vagy higiéniai és esztétikai szempontból is jobb, ha bizonyos testrészek teljesen szőrmentesek?

 

  • Megosztás: