Tudtad, hogy a bőrrák, mint halálok első helyen áll a húszas-harmincas éveikben járó nők halálozási listáján? Nem riogatni szeretnénk, csupán arra akarjuk felhívni a figyelmet, hogy a napfürdőzésnek komoly következményei lehetnek, ha valaki nem kellőképpen óvatos.

Márpedig sajnos sokan nem veszik elég komolyan az intelmeket, például, hogy a vízálló naptejet is többször kell egy strandolás alkalmával használni, mert lekopik a bőrről.

Vízálló naptej használata

Mint minden terméknek, a vízálló naptejnek is megvan a maga hatóideje, ami körülbelül három órára tehető, vagyis minden harmadik órában alaposan végig kell kenni magad, függetlenül attól, csobbantál-e a vízben, vagy sem. Szintén fontos szabály, hogy ennek az időintervallumnak az első fél órájában nem szabad napra menni, mert ennyi idő kell a naptejnek ahhoz, hogy védőmechanizmusait beindítsa a bőrön.

Ha ezeket betartod, illetve délelőtt 10 és délután 16 óra között nem mész napra, sokkal többet teszel az egészségedért, mint gondolnád. Emellett azt ajánljuk, legalább 30 faktoros naptejet használj, különösen, ha fehér a bőröd, ennyi kell ugyanis az optimális védekezéshez.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés