Nem mindenki szeretné tartósan befestetni a szemöldökét, akit világosabb szőrszálakkal áldottak meg. Bár a vastag, sötét szemöldök egyre divatosabb, annak, akinek természetesen világosak a színei, nem érdemes erőltetnie a túl erős stílust.

Ha te is inkább otthon emelnéd ki a halvány, alig látható ívet a szemed felett, de nem akarsz túlzásba esni, kövesd az alábbi lépéseket!

Formázás

A világos szemöldököt általában könnyebb kiszedni, mint az erős, sötét színűt, de attól, hogy kevesebb munka van vele, még érdemes megszabadulni a kósza szálaktól, hogy szép legyen a formája. Ne szedd túl vékonyra, mert ettől még kevésbé fog látszani, és nem lesz szép a végeredmény. Ide kattintva megtudhatod, melyek az otthoni szemöldökszedés aranyszabályai!

Kiemelés

Ha a forma már megvan, jöhet a kiemelés. Mindig azzal kezdd, hogy átfésülöd a szálakat egy szemöldökfésűvel – ha nincs ilyened, egy régi szempillaspirál alaposan megtisztított keféje is megteszi. Ezután választhatsz, hogy mivel emeled ki a szemöldököt: porral vagy ceruzával is dolgozhatsz – a ceruzával egyszerűbb és gyorsabb a művelet, a porral viszont szebben tudsz dolgozni.

Ha a ceruzát választottad, ügyelj rá, hogy a vonal külső szélei szépen el legyenek dolgozva a szemöldököd természetes ívével, hogy ne legyen túlságosan rajzolt a hatás. Ha porral emeled ki a szemöldököd, egy csapott végű ecsettel csináld, mellyel a szemöldök belső széleit is szépen át tudod színezni.

Ügyelj a színre!

Fontos, hogy a szemöldökceruza vagy -por színe ne üssön el nagyon a természetes színeidtől. Ha szőke a hajad, világosbarna színezőt válassz, ami épp csak pár árnyalattal sötétebb a fürtjeidnél. Ha sötétebb a hajad, válassz a szemöldököd és a tincseid közötti árnyalatot, hogy átmenetet képezz.

  • Megosztás:
hirdetés