A tulipán igazán magyaros motívumnak nevezhető, így aztán nemcsak tavasz elején aktuális a körmökön. Úgy látszik, mások is szeretik ezt a mintát, hiszen számos változatban elkészíthető. Lehet egyszerűbb és bonyolultabb is, de szerencsére minimális kézügyességgel az összes itt látható változat megfesthető.

Tulipános körömminta

Két és három színnel is szép minta alakítható ki, lehet stilizált és egészen konkrét minta is a körmön, akibe pedig szorult egy kis művészi véna, egészen pontos és vékony vonallal is kialakíthatja a szirmokat.

A cakkos verzióhoz fesd meg a színes alapot, ezek váltakozhatnak a körmökön, de úgy is jól néz ki, ha csak egy színt használsz. Várd meg, amíg megszárad, majd egy vékony ecsettel fesd fel a fehér rész kontúrjait, végül töltsd ki fehér festékkel. Lehet, hogy több réteg is szükséges. Tulajdonképpen a rózsaszín-zöld változat is hasonló, ott viszont precízebbnek kell lenni.

A stilizált tulipánnál először a világosabb színt vidd fel, majd vagy szabad kézzel fesd fel oldalra a két szirmot, vagy vágd ki egy fedőmatricából a kívánt mintát, és annak segítségével készítsd el. A fekete szegélyesnél először a sziromrész jön, és csak a végén, száradás utána kontúr.

  • Megosztás:
hirdetés