Télen sokan szembesülhetnek azzal a problémával, hogy, míg a hajtövük zsírosodik, és egy nap után loncsos, addig a hajvégek kiszáradnak, könnyen törnek, és seprűszerűek lesznek.

Mivel a haj vége általában kikandikál a sapkából, valamint a hideg és szél sem tesz jót neki, még az is találkozhat a problémával, akinek egyébként nincs baja a frizurájával.

Évezredes orvosság

A drogériák polcain terpeszkedő termékek láttán az ember hajlamos megfeledkezni a régi, jól bevált receptekről, melyek eleinknek bizony nagyon hatékonynak bizonyultak. A növényi olajok remek megoldást nyújtanak sok problémára, így a hajápolásban is jó szolgálatot tehetnek. Az indiai nők nem véletlenül olajozzák a mai napig a hajukat. Persze nem kell, hogy a tiéd tocsogjon tőle.

A száraz hajvégeken alkalmazz meleg olajos pakolást. Hajmosás előtt kend be a hajvégeket, vagy, ha száraz a hajad, akkor az egészet felmelegített olíva- vagy szezámmagolajjal, és hagyd rajta fél órát. Ezután jöhet a samponos hajmosás. A kezelésnek köszönhetően a haj fényes lesz, és nem töredezik. Az E-vitamin-kapszulában található olaj is remekül használható hajvégápolásra.

Hasonlóan jót tehet a frizurának a tojássárgás pakolás, amit elkészíteni nem a legjobb kikapcsolódás, de a hatása miatt megéri a pepecselést. Erzsébet királyné is ezzel ápolta a haját.

Mézes-tojásos pakolás

Hozzávalók:

  • 2 tojássárgája
  • olívaolaj
  • méz

Verd fel kicsit a tojássárgáját, majd keverd hozzá a mézet és az olajat. Vidd fel a haj egészére, nem baj, ha jut belőle a fejbőrre is, majd öblítsd le, végül mosd meg a hajat. A pakolást két samponozás közben is alkalmazhatod. 

Mindkét módszer akkor hatékony, ha rendszeresen alkalmazod, hetente például egyszer.

  • Megosztás:
hirdetés