Ha szárazak, sérültek a hajvégeid, különböző házi kencékkel javíthatsz a helyzeten, de sajnos nincs az a pakolás, mely újra összenövesztené a töredezett hajvégeket – ezeken már csak az olló segíthet.

Ha azonban még nem vészes a helyzet, csak látod, hogy néhány szál már megadta magát, nem kell rögtön a fodrászhoz rohannod, ideiglenesen házilag is rendbe teheted a frizurádat.

Elő a kisollóval!

Nehéz ellenállni a kísértésnek, ha szétnyílt, elvékonyodott hajszálat látsz, hogy ne tépd le a sérült részt, pedig ez a legrosszabb, amit csinálhatsz, mert kárt teszel a hajszál szerkezetében, ami ettől még gyengébb és sebezhetőbb lesz.

Ehelyett inkább fogd két copfba a hajad – vagy lófarokba, ha elég hosszú ahhoz, hogy előre tudd húzni -, és csavard össze. A kimeredező szálakból látni fogod, melyek a törött hajvégek: ezeket csipkedd le egy kis körömolló segítségével!

Fontos, hogy ezt a módszert csak akkor alkalmazd, ha legfeljebb 15-20 törött hajvéged van, mert fölötte már a frizurád formáján is módosítanál – ha sok a sérült hajszál, inkább irány a fodrász!

  • Megosztás:
hirdetés