A környezetvédelem talán még soha nem volt annyira fontos, mint most, és szerencsére ezt egyre többen ismerik fel. Az egyik legégetőbb probléma az óriási műanyag-előállítás és az ebből következő óriási szemétfelhalmozódás, hiszen a műanyag többsége egyszer használatos eszközökben ölt testet. Életünk minden részét átszövik a műanyag tárgyak és csomagolások, nem kis terhet rakva a környezetre. Ezért döntött úgy a The Body Shop márka, hogy elejét veszi a bajnak, és Return. Recycle. Repeat néven akciót hirdet termékeik műanyag csomagolásának visszagyűjtésére.

hirdetés

A szépségápolás is lehet etikus

A márkától nem áll távol a környezetvédelem, hiszen termékeik természetes alapanyagokból készülnek és teljesen állatkísérlet-mentesek. Már régóta megfogalmazódott bennük a csomagoláshoz felhasznált új műanyag mennyiségének csökkentése, így idén júniustól Közösségi Kereskedelemből származó műanyagot vásárolnak fel Indiából.

Itt persze nem álltak meg, október 15-től ugyanis minden magyarországi The Body Shop üzletben visszaveszik a márka üres és tiszta tégelyeit, flakonjait. A visszagyűjtött műanyagok feldolgozását Magyarország egyik vezető műanyag újrahasznosító vállalata, a Holofon Zrt. végzi, akik kerti kiegészítőket, virágcserepeket készítenek belőle.

 

Ez a program nem új a márka történetében, elsőként 1993-ban került sor hasonló törekvésre, idén pedig globálisan, több országban újraindult a kezdeményezés. Az biztos, hogy így nagymértékben csökkenthető a kozmetikumok előállításának ökológiai lábnyoma, hiszen nem kevesebb, mint 580 tonna új műanyag előállítása spórolható meg.

A márka 60, 250 és 750 ml-es flakonjainak 100%-a már újrahasznosított PCR műanyagból készül, a cél pedig az, hogy 2022-re minden csomagolás 75%-ban, 2025-re pedig minden műanyag kőolajszármazék-mentes legyen és a csomagolási hulladék 100%-a visszaforgatásra kerüljön az ellátási láncba. Egy kis motivációt adhat, hogy 5 tégely / flakon visszaváltása esetén egy 50 ml-es testvajat kapsz ajándékba, amennyiben tagja vagy a Love Your Body Club törzsvásárlói programnak.

A The Body Shop a környezetvédelem mellett folyamatosan dolgozik azon is, hogy mindig különleges újdonságokkal lepje meg a vásárlóit, most éppen a limitált kiadású karácsonyi kollekcióval. Ha te is már ünnepi lázban égsz, mindenképpen látogass el valamelyik üzletbe vagy a webshopba, és szerezz be néhány kényeztető termékújdonságot. Egy kis ízelítőt ezekből a galériában adunk, ahol összegyűjtöttük a már elérhető termékeket. A teljes kollekció november 4-től lesz kapható.

Képek: Getty Images/Gareth Cattermore, The Body Shop.

  • Megosztás:
hirdetés