Nyár végére a bőröd, bármennyire is vigyáztál rá, valószínűleg nincs a legjobb állapotban. Bár a napfény jót tehet neki, az állandó naptejhasználat megvastagíthatja, és a természetes vizek sem hidratálnak éppen.

Sokan tapasztalják augusztusban, hogy bőrük kiszáradt, fénytelen, holott ilyenkor kellene a legjobban kinéznie, hiszen eddigre valószínűleg szépen lebarnult. A problémán könnyen lehet segíteni egy testradírral, ami kettő az egyben szerként is működik, olajos alapja ugyanis rögtön selymessé teszi a bőrt, míg a cukor megszabadít az elhalt hámsejtektől.

Nyár végi bőrmegújító testradír

Hozzávalók:

  • 4-5 evőkanál cukor
  • 4-5 evőkanál szőlőmagolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • egy marék levendulavirág

Használj kis szemű kristálycukrot, nem jó, ha túl darabos lesz a testradír. Szőlőmagolaj helyett elvileg bármilyen más olajat használhatsz, de ez azért jó, mert feszesíti a bőrt. A citromlé segít leoldani az elhalt hámsejteket. A levendula illata frissít. A száraz virágokat jó alaposan morzsold össze.

Keverd el alaposan a hozzávalókat, majd állj be a kádba vagy a zuhanytálcába, és a még száraz bőrt dörzsöld át vele többször is, körkörös mozdulatokkal. Ezután öblítsd le, majd ismételd meg a már nedves bőrön is. Ismét öblítsd le, tusfürdőre nincs szükség. Elképzelhető, hogy a bőr kipirul a fizikai behatástól, ezért lehetőleg ne indulás előtt intézd el a rituálét.

  • Megosztás:
hirdetés