Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen nő, aki tavasszal, illetve annak előszelére bőr- és testmegújításba kezd. Persze az lenne a legjobb, ha ehhez semmit nem kellene csinálni, és ezzel hirdeti magát sok cég, mármint a mozgás és megerőltetés nélküli zsírleolvasztással.

A nemrég nyitó Gránátalma Szépségszalonra esett a választásom, mert a lakásomtól nincs olyan nagyon messze, és elég széles skálán mozognak a kezelések.

Mi történik egy fogyasztószalonban?

Nagyon helyesen állapotfelméréssel kezdődik az egész hercehurca, megbeszéljük, hogy min akarok változtatni, kikérdeznek a sportolási, illetve esetemben nemsportolási szokásaimról és hasonlókról. Mivel mindenki másképp reagál a kezelésekre, sajnos nem tudják előre megmondani, hogy a combom körmérete és a narancsbőröm mennyire fog csökkenni.

Három kezelést váltogatunk hat alkalommal: nyirokmasszázst, alpha-kapszulát és testtekercselést, grátiszba pedig kapok egy ultratone kezelést, ami a legviccesebb testkezelés, amit valaha is kitaláltak.

Kezelések saját szemmel

Kata, a szalon vezető kozmetikusa kedves, segítőkész, és látszik, hogy régóta foglalkozik gépi fogyasztással és feszesítéssel.

A nyirokmasszázs egy nagy kezeslábast takar, ami cellákra van osztva. Ebbe fúj a gép levegőt, hullámszerűen megszorítva a lábakat. Ettől a leírás szerint beindul a nyirokkeringés és a méregtelenítés. Kellemes az egész, de oda kell figyelni, hogy ne essen le rólam a nadrág.

Kedvencem az alpha kapszula volt. Erősen hiszek a szaunában, és tulajdonképpen az, csak piciben, nagyobb hatásfokkal. Mielőtt befekszem, bekennek narancsbőr elleni krémmel, aztán mehetek 30 percre a dunsztba. Mivel a fejem kint van, nem halok bele a melegbe. Volt olyan hirdetés, ahol azt írták, hogy akár 600 kalóriát is el lehet vele égetni, itt nincs ilyen mértékű ígéret, a gép korrekten mutatja a 200 körüli összeget, amivel meg vagyok elégedve.

A testtekercselés nekem még mindig kicsit mágikus, de sokak szerint működik. Először anticellulit krémet kapok a combomra, majd jöhet a fásli térdtől derékig. Kicsit kényelmetlen, de azért nem vészes.

A grátisz ultratone kezelésen szórakoztam a legjobbat, kis tappancsokat helyeznek el az emberen, majd áramot vezetnek beléjük, ami néha szurkál, néha összehúzza az izmokat. Én majdnem végigvihogtam a harminc perces kezelést, úgyhogy endorfinserkentő hatása is van.

Működik?

Minden nő álma, hogy ne hízzon és öregedjen, vagy, ha megtörtént, akkor gyorsan, erőbefektetés nélkül tűnjenek el a kor és a helytelen életmód tünetei. Bevallom, nem sokat vártam a kezelésektől, de kellemesen csalódtam, a göröngyeim láthatóan csökkentek, a bőröm feszesebb lett és furcsa módon a csípőmből még fogytam is, ugyanakkor nem tűnt el teljesen a narancsbőröm, de ez szerintem nem is várható el.

Feszesítésre és méregtelenítésre jók ezek a kezelések, de csodát senki ne várjon tőlük, mozgás és diéta nélkül nem lesz senkiből Cindy Crawford. Viszont kiegészítésre tökéletesek, megsokszorozhatják a leadott kilók számát, és felgyorsíthatják a folyamatot.

  • Megosztás:
hirdetés