Pár éve újdonságként robbantak be a kozmetikai iparba az egyes algafajták, melyek viszonylag hamar bizonyították a hatékonyságukat. Idén az újdonság a tengeri moszat, ami antioxidánsokban bővelkedik, ezáltal segít megőrizni az arcbőr feszességét.

hirdetés

A tengeri moszat egy algafajta, ami a sziklás részeken nő. Ehető tengeri növény, hasonlít a hínárhoz, az algához. Rengeteg vitamint tartalmaz, így egyre többen fogyasztják. A bőr számára úgyszintén hasznos, mivel gyulladáscsökkentő hatása van, és segít meggátolni a vízvesztést.

A tengeri moszat az új szupersztár a bőrápolásban

Rengeteg A- és E-vitamin található benne, melyek nagyszerű antioxidánsok, ezért a tengeri moszat jót tesz az arcbőrnek. Antibakteriális hatása van, csökkenti a pattanásokat, és bevethető rosacea ellen. Láthatatlan védőréteget hoz létre, nem engedi elpárologni a nedvességet, ezzel hozzájárul a hidratáláshoz. Megtartja a nedvességet, emellett segíti a többi hatóanyag beszívódását a mélyebb rétegekbe. Ám ennek ellenére nem képez kellemetlen filmréteget a bőrfelszínen.

A moszatok sokfélék lehetnek, de legnagyobb előnyük, hogy tele vannak tápláló aminosavakkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, valamint javítják az arcbőr vízmegtartó képességét és hozzájárulnak a kollagéntermelés fokozásához. Kutatások kimutatták, hogy a tengeri moszatot tartalmazó készítmények hosszabb távon sokkal hidratáltabbá, puhábbá teszik a bőrt.

Egyre több arckrémben, szérumban található meg összetevőként a moszatok valamely kivonata. Magában is megvásárolható, ám inkább a boltban kapható kencéket érdemes alkalmazni, mivel ezekben megfelelő arányban található meg a bevizsgált helyekről származó moszat.

Az étrendbe is bekerülhet

A tengeri moszat külföldön már igazán nagy rajongótáborral rendelkezik, sokaknak bekerült az étrendjébe is. Vannak hasznos egészségügyi hatásai, hiszen rengeteg vitamint, kalciumot, jódot tartalmaz. Ám azt még nem bizonyították, hogy a hámréteg ebben a formában hasznát veszi. Segíti a bélrendszer egészségét, valamint az izmokat regenerálja.

A tengeri moszat tartalmaz jódot, ezért hozzájárul a pajzsmirigy megfelelő működéséhez. Ám a fogyasztásával nem szabad túlzásba esni, mivel a túlzásba vitt jódfogyasztás felboríthatja a pajzsmirigy működését.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés