A téli évszakban jobban vonzódunk a melegebb, szenvedélyes illatokhoz, de a klasszikusan nőies, és a vidám parfümkarakterek is előtérbe kerülnek idén. Megmutatjuk, milyen újdonságokkal találkozhatsz.

hirdetés

Az enyhe ősz után egyre hidegebb napok jönnek, és előfordulhat, hogy megváltozik az ízlésünk az illatok terén. Amikor csökken a hőmérséklet, sokkal jobban vonzódunk a klasszikusan nőies, meleg és karakteresebb illatokhoz.

A téli hangulatú parfümök leggyakoribb alapanyagai a bódító pézsma, az érzéki pacsuli, a fás, földes aroma, a fűszeres, édes-kesernyés tonkabab, az édes vanília, és az illatos ibolya. Bár a tavaszi könnyed és üde, valamint a nyári édes-fanyar, virágos-citrusos parfümkompozíciók után az őszi-téli illatok valamivel mélyebbek és karakteresebbek, a virágos aromák most is ugyanúgy fellelhetőek.

A parfümválasztásnál persze, nemcsak az évszak hangulata a meghatározó, sokat számít az egyéni ízlésvilág, a belső kötődés egy-egy illatemlékhez, és az, hogy kinek hogy hat a bőrén az adott parfüm, mert mindenkién másképp árnyalódik.

Érdemes először papírcsíkra fújva, távolról a kipróbálni kívánt parfümöt, majd tíz-húsz perc eltelte után, amikor már nem olyan intenzív, újra megszagolni. Fontos, hogy azt érezd, egész nap tudnád viselni, máskülönben hiába trendi az illat, nem fog működni nálad.

  • Megosztás: