Elterjedt az interneten egy praktika, mely az ígéret szerint anélkül tünteti el az ősz hajszálakat, hogy be kellene festeni a hajat.

A módszer állítólag nagyanyáinktól származik, akiknek, ha alkalmazták a receptet, egyáltalán nem volt ősz a hajuk. Lényege, hogy hetente egyszer fél liter forrásban lévő vízhez két teafiltert kell adni, majd, ha a tea kiázott, és szoba-hőmérsékletűre hűlt, le kell vele öblíteni a nedves, frissen mosott hajat, majd bedörzsölni úgy, mintha samponoznál.

Szőkéknek kamillát, vöröseknek afrikai vörös teát, barnáknak pedig fekete teát ajánlanak. Annyi igaz a dologból, hogy a teák képesek enyhe hajszínezésre, de legfeljebb úgy, hogy rövid időre elmélyítsék, teltebbé tegyék a tincsek természetes árnyalatát.

Olyan mértékben viszont sajnos nem képesek változtatni a haj szerkezetén, hogy az ősz hajszálakat eltüntessék, hiszen a fehér szálakban nincsenek pigmentek, és a fenti teák is csak kis mértékben tartalmaznak festékanyagot.

Sajnos ahhoz, hogy megszabadulj a nemkívánatos őszülés jeleitől, mindenképpen hajfestésre lesz szükséged. Ha nem akarod roncsolni a szálakat, használhatsz bio hajszínezőket is, de számíts rá, hogy ezeknek a hatása gyengébb, nem képesek a teljes ősztakarásra – főleg, ha sötét hajad van -, és sokkal kevésbé tartósak, mint a kémiai hajfesték.

  • Megosztás:
hirdetés