Nyáron extra törődésre lehet szüksége a hajnak, hiszen különösen megviseli a napozás, a klóros víz vagy a városi levegő kártékony hatása.

Amikor elnehezül a hajad, nehezen formázható és sprőd tapintású, valószínűleg te is valamilyen hajkondicionáló után nyúlsz. Ám megesik olykor, hogy a gyors tűzoltás már nem elég, mert a fejbőr nem tud lélegezni a káros anyagoktól, a tincsek pedig tápanyag után sóvárognak. Ilyenkor érdemes természetes regeneráló hatású anyagokkal feltölteni a hajszálakat, a tövüktől a végükig. Az alábbi összetevőket nem nehéz beszerezni, és csodát tesznek a fakó, fénytelen, durva tapintású sörénnyel.

Kókuszos hajregeneráló maszk

Összetevők:

  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál méz

A kókuszzsírt sokoldalúan fel lehet használni a szépségápolásban, például a szálkás, töredezett hajvégeket is tökéletesen rendbe hozza. Magas nedvességtartalmával mélyen hidratálja a tincseket, illetve puhább, lágy esésű, ragyogó fényű hajkoronát garantál.

A méz kiválóan alkalmas a haj nedvességtartalmának megőrzésére, illetve feltölti energiával a tincseket, ezáltal dúsabb hatású frizurát eredményez, mely nem lapul le egykönnyen. Cukortartalma kisimítja az elseprűsödött szálak szerkezetét, lágyabbá és ragyogóbbá varázsolja a hajtömeget.

Egy hőálló tálban keverd össze a két összetevőt, majd addig melegítsd, míg megolvad, és kenhető masszává válik az elegy. Felülről lefelé haladva, rétegenként kend be vele a hajad, fedd le egy zuhanysapkával, majd 15-20 perc múlva alaposan öblítsd le.

  • Megosztás:
hirdetés