A gyakori hajmosás, a mindennapos hőkezelés és formázás, illetve az erős napsütés sem tesz jót a festett hajnak. Körbenéztünk, milyen termékekkel akadályozhatod meg a korai színkopást.

Az erős napfény könnyen kiszívhatja és módosíthatja a hajad festett színét, ám valószínűleg azt is tapasztaltad már, hogy a sűrű hajmosástól egyszerűen ledobja magát a festék. A gyakori hajfestés igénybe veszi a tincseket, hiába hirdetik a kímélő és még kímélőbb formulákat. A tartós hajfestékekbe mindenképp belekerülnek bizonyos vegyi anyagok, melyek megváltoztathatják a haj szerkezetét.

A túlságosan száraz, sérült hajszálakon eleve rosszul tapadnak meg a színpigmentek, melyek minél mélyebbre jutnak, annál tartósabban maradnak meg a tincseken. Az ősz haj sokkal erősebb, sprődebb tapintású, amit érdemes gondos ápolásnak alávetni, ha színt viszel fel rá, máskülönben hamar lekopik róla, vagy kifakul rajta a festékréteg.

Az alábbi termékek táplálják, óvják, erősítik a szálak szerkezetét, és javítják a festett haj állapotát, ugyanakkor segítenek sokáig megőrizni a frissen festett haj ragyogó színeredményét. Hamarosan beköszönt a strandszezon, amikor sokkal több törődést igényel a színezett, melírozott és festett frizura, ezért érdemes időben kitapasztalnod, hogy melyik színvédő termék a neked való!

  • Megosztás:
hirdetés