Az otthoni szemöldökszedés olyan, mint az orosz rulett: ha a megfelelő szálat húzod ki, akkor kiemelheted az arcodat, ellenben, ha rosszat, azzal pillanatok alatt tönkreteheted a megjelenésedet.

Nem riogatni akarunk, csupán azt szeretnénk ezzel mondani, hogy nem szabad ész nélkül nekiesni a kósza szálaknak, ugyanis a szemöldökszedésnek megvan a maga technikája.

Mielőtt nekikezdenél, két dologra ügyelj. Egyrészt fésüld át a szemöldöködet egy kefével, hogy minden szál a saját irányába álljon, így könnyebben láthatod majd, melyik szálakat kell kihúzni, és melyikek maradnak a helyükön.

Másrészt szerezz be egy jó minőségű csipeszt, melynek a végei pontosan illeszkednek egymáshoz, ha ugyanis nem ilyet választasz, könnyen eltörheted a szemöldökszálakat a gyökeres eltávolítás helyett, ami megnehezíti a további csipkedést.

Így szedd ki!

A lényeg a tökéletes arányok eltalálása: ezt egy ceruzával könnyedén megvalósíthatod a saját arcodon is. Tartsd az írószerszámot az orrod mellé függőlegesen, az alját az orrlyukadhoz, a tetejét a belső szemzugodhoz igazítsd. Ez a szemöldök kiindulási pontja. Ezután fordítsd úgy a ceruzát, hogy a pupilládon át vezessen a vonala tovább – az alja maradjon az orrlyuknál -, esetleg jelöld is meg itt a ceruza végével az arcodat, hiszen ez lesz a szemöldök íve, a legmagasabb pontja. Végül pedig told el a tetejét egészen a külső szemzugig, ez lesz a legszélső pontja – szintén érdemes ide egy pöttyöt tenni.

Amikor az ív adott, a többi már – mondhatni – gyerekjáték. A szőr növekedésével megegyező irányban kezdd el eltávolítani a kósza szálakat. Sorról-sorra haladj, és mindig csak egy szálat húzz ki egyszerre, így biztosan nem ér majd kellemetlen meglepetés, hogy olyan szálat távolítottál el, amit nem kellett volna. Ez utóbbi miatt jó szolgálatot tehet egy nagyítós tükör is.

Mindig kizárólag alulról húzd ki a szálakat, felülről nem szabad, mert elronthatod a formát. Ha esetleg egyik-másik szál hosszabb lenne, és kilóg a szemöldök tetején, azt egy kis ollóval csippentsd le.

A másik, ami nagyon fontos, hogy ne egyidejűleg alakítsd a két szemöldököt! Először formázd az egyiket, és, ha jónak ítéled, akkor kezdd el a másikat kiszedni, így nem futsz majd bele abba a kellemetlen szituációba, hogy a kelleténél vékonyabbra szeded az ívet.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés