Ugyanúgy, ahogyan a ruha- és sminkdivat, a szemöldök formájának trendje is időről időre változik. Persze nem lehet bármelyik szemöldököt bármilyen formájúra szedni, azért az ívekkel, élekkel és vastagsággal lehet egy kicsit játszani.

Bár jelenleg a kicsit bozontosabb fazon van műsoron, ez sem mindenkinek áll jól. Nézd meg, hogy a te arcformádhoz mi illik!

Kerek arc

A lágy élű, kerek archoz leginkább a magasan ívelt szemöldök illik, mely nagyjából követi a szem felső kanyarulatának formáját. A túl vastagra hagyott szemöldök tovább kerekíti az arcod, ezért érdemes egy kicsit megritkítani, ha nem is szeded vékonyra.

Szögletes arc

A te arcod tökéletes a most oly divatos, természetes hatású, vastagabb szemöldökformához. Persze a rendezettség fontos: a fő íven kívül eső kósza szálakat kapkodd ki!

Hosszúkás arc

Ha hosszúkás az arcod, az egyenes, kevéssé íves szemöldökkel egy kicsit összenyomhatod és kiegyenlítheted az arcod arányait. A legjobb, ha a vonal enyhén emelkedik a belső szemzugtól a külső irányába.

Ovális arc

Az ovális arcformához is az ívelt szemöldök illik a legjobban, hasonlóan, mint a kerek arcnál, de az ív inkább lágy legyen és finom, ne magas. Ehhez az arcformához vastagabb formákkal is próbálkozhatsz.

Szív alakú arc

Ha szív alakú az arcod, jól áll a kicsit hangsúlyosabb töréssel ellátott szemöldök, mely remekül kiegészíti, és arányossá teszi az arcod íves és hegyesebb részeit is.

Gyémánt alakú arc

Gyémánt arcforma esetén mindenképpen kereken ívelt szemöldököt szedj vagy szedess, mert ez tompítja az erős arcéleket. Neked is jól áll a vastagabb, de rendezett fazon.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés