A sötét szem alatti karikák nemcsak a kor előrehaladtával jelentkeznek, gyakran a fiatal bőrt is elcsúfítják a lilás, szürkés árnyalatú, mély árkok. Egyesekben genetikailag kódolt a hajlam, hogy ha picit is kilengenek az éjszaka folyamán, másnap ilyen drasztikus módon jelzi a bőrük, hogy ejnye-bejnye, nem tűri az efféle galádságot. A fáradtság, a szem erőltetése, a kialvatlanság, a vitaminhiány és vérszegénység, illetve a belső lelki vívódás és a stressz éppúgy előidézhet beesett gödröket vagy árnyékos karikákat a szemek alatt, melyeknek egyik változata sem túl esztétikus látvány.

A szemárkok eltüntetésének képlete pofonegyszerűnek tűnik, mégsem mindig működik. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy csak veszünk egy jól fedő korrektort, felkenünk rá egy kis alapozót vagy púdert, és máris nyoma vész a problémának. Ám sokszor megesik, hogy az eredmény cseppet sem tartós vagy kielégítő, a fedésre használt réteg összecsomósodik, megül a finom ráncokban, esetleg túlságosan maszkhatású.

Néhány New York-i, top sminkmester azonban kiszivárogtatta a titkot, hogy miként lehet észrevétlenül eltüntetni a szem alatti karikákat, abszolút természetes hatást keltve. A legjobb tippjeiket most mi is megszellőztetjük!

Forrás: www.elle.com

  • Megosztás:
hirdetés