A szegecseknek ma már leginkább díszítő funkciója van, és már nem csak a rocker stílus alapja lehet. Az utóbbi időben nagyon divatossá vált, és már szinte nincs olyan ruhadarab vagy kiegészítő, amiből ne lenne kapható szegecses változat.

Nem meglepő, hogy a körömdíszítések kedvelői is kísérletezni kezdtek a különböző szegecses mintákkal. Te is kipróbálhatod otthon.

Szegecses körmök

A körmökön az arany vagy az ezüst szegecsek mutatnak igazán jól, olyan alapszínnel, ami harmonizál a kis díszek színével. A minta alakja szinte bármilyen lehet, bátran engedd szabadon a fantáziádat.

Erre lesz szükséged:

  • alapozó- és fedőlakk
  • színes körömlakk
  • apró szegecsek, gyöngyök vagy strasszok
  • szemöldökcsipesz vagy fa pálcika

Hobbiboltokban, műköröm-kellékesnél vagy az interneten vásárolhatsz egészen kicsi díszítőszegecseket, de ha ezüst vagy arany színű gyöngyökkel, kövekkel is pótolhatod azt, mert ha jól vannak elrendezve, a megfelelő hatást keltik majd.

Lakkozd ki a körmödet alapozólakkal, és hagyd megszáradni. Ez után jöhet rá a szín egy vagy két rétegben, attól függ, mennyire fed jól a színes lakk. Az utolsó rétegbe még száradás előtt nyomkodd bele a szegecseket, strasszokat vagy gyöngyöket a pálca vagy csipesz segítségével. Ha ez is megszárad, jöhet a fedőlakk: így nem potyognak le a díszek, és tartósabb lesz az eredmény.

Képek: thedailyvarnish.com; youtube.com; njuskalo.hr; bihdenizot.wordpress.com

  • Megosztás:
hirdetés