A sarok az egyik leginkább igénybe vett testrész, hiszen szinte folyamatosan ránehezedsz, és a zokniban, cipőben állandóan be van zárva.

Előfordulhat, hogy akkor is csak egy-két napig szép a bőröd, ha kiáztatod és lereszeled a sarkad, utána ugyanolyan száraz és repedezett lesz – a következő praktikák ebben az esetben is segítenek!

Vazelin

A drogériákban és patikákban kapható vazelin még a makacs szárazságú bőrrel is képes néhány napon belül csodát tenni. Lábáztatás és reszelés után jó vastagon kend be a sarkad vagy az egész lábfejed vele, majd húzz rá egy vastag zoknit, és ne mászkálj néhány óráig. Ezt követően minden lefekvés előtt használd a vazelint, majd, ha már javult a helyzet, elég lesz hetente néhányszor kenned.

Kókuszzsír

Ha idegenkedsz a vazelintől, próbáld ki az erősen hidratáló hatású kókuszzsírt! Ugyanúgy alkalmazd: kend be a sarkad, és húzz rá zoknit! Első alkalommal  persze itt is fontos, hogy áztass és reszelj, csak így jutnak be a bőrbe a hatóanyagok. Naponta használd, akkor is, ha már javult a helyzet.

Hidratáló arcpakolás

A tasakos, extra száraz bőrre való hidratáló arcpakolások nemcsak az arcon használhatók. Érdemes kipróbálnod a sarkadon is, és, ha néhány használat után javulást tapasztalsz, érdemes rendszeresen használnod. Járj el a csomagoláson feltüntetett útmutató szerint, azzal a különbséggel, hogy az arcod helyett a sarkadba masszírozd be a pakolást!

  • Megosztás: