Az ombre hozzánk nem olyan régen tört be, de külföldön máris megjelent a rivális stílus, amit splashlightnak neveztek el. Ez a szórt fényre utal, ugyanis a hajat úgy festik meg, mintha csak egy sávban érné a fény.

Splashlight az új frizuradivat?

Az ombre viszonylag egyszerű, ügyesebbek otthon is elkészíthették maguknak, ezzel szemben a fénysávos festést profira kell bízni, és abból is a jobb fajtára, különben az eredmény nem úgy lesz feltünő, ahogy eredetileg eltervezted.

A dolgot nehezíti, hogy a hajszálak nem egyforma gyorsasággal nőnek, így hamar szétcsúszhat a kiszőkített sáv, ráadásul mozgás közben is mutatnia kell valahogy, arról nem is beszélve, hogy állandóan vasalni kellene hozzá a hajat, hogy tökéletes legyen.

A festési technikát Aura Friedmann készítette el egy énekesnőnek egy címlapfotózáshoz, a folyamat pedig majdnem kilenc órát vett igénybe, mert a haj rétegeit külön kell megfesteni.

A módszer nehézségét mutatja, hogy még nem bukkantak fel a Youtube-on tutorial videók, pedig általában hamar lekoppintják a trendeket, és mindenki számára elérhetővé teszik azt. Az amerikai szépségszakírók szerint nem is fog elterjedni ez a trend, mert egyszerűen túl sok faxnizást igényel. Mindenesetre képen jól néz ki, megnéznénk mozgásban is, de sajnos nem találtunk róla videót.

  • Megosztás:
hirdetés