Nem szabad mindennek bedőlni, amit az ember az interneten olvas, ugyanis rengeteg haszontalan, sőt, sokszor félrevezető információ is felbukkan a virtuális közegben.

Különösen érdemes vigyázni az olyan jó tanácsokkal, melyek az egészséges életmódra vagy a bőrápolásra vonatkoznak, mert sokszor ártalmasabbak, mint ahogy azt az ember elsőre feltételezné. Ilyen a következő dolog is!

Sminkrögzítés hajlakkal

A gyakorikérdések.hu kimeríthetetlen tárháza az emberi ostobaságnak. Legutóbb például egy olyan topikra bukkantunk rá, ahol azt javasolják a tartós sminkre vágyóknak, hogy hajlakkal fújják le az arcukat.

Azonban gondold csak át ezt alaposan! A hajlakk egy lakkféle, ami teljesen elzárja a pórusokat, nem engedi a bőrt lélegezni, sőt, a tüdőbe jutva komoly irritációt okozhat.

Ha ráfújod az arcodra, a legjobb esetben csak néhány mitesszer lesz a következménye egy ilyen próbálkozásnak, ám olyan súlyos akné vagy bőrirritáció is kialakulhat tőle a bőrön, amit csak orvosi segítséggel lehet utána eltüntetni.

Ha a sminked könnyen elmázolódik, érdemes jobb minőségű termékeket vagy kifejezetten sminkfixálásra ajánlott spray-t használni, ezek lényegesen barátibb összetevőkből készülnek, mint a hajlakk.

  • Megosztás: